Tara de provenienta Brazilia.

Talismanul norocos pentru zodiile Gemeni, Scorpion si Sagetator.

Asigura protectie calatoriilor pe apa sau aer, ajuta la intelegerea situatiilor complicate, ajuta la concilierea cuplurilor, amplifica trezirea spirituala, bun pentru rugaciune si meditatie. Trebuie purtat in perioade de mare suferinta avand un puternic rol protector pentru sanatete fizica si psihica ajutand purtatorul sa faca fata provocarilor.
Pentru zeul marii, Neptun, aceasta piatra era sacra. Pentru sumerieni, egipteni si evrei era un simbol al fericirii si al tineretii vesnice. Acvamarinul este piatra marinarilor, aceasta ii ajuta sa traverseze in siguranta marile indiferent de vreme. In era crestina a fost asociat cu Apostolul Toma pentru ca imita cerul și pamantul, iar acesta calatorise foarte mult pe mare pentru a raspandi credinta.
Se spune ca ajuta la reducerea anxietatii si alunga cosmarurile. Poate sa insufle un sentiment de incredere in sine si ajuta la depasirea tracului in special pentru actori si oratori. Reduce teama, fobiile, anxietatea, depresia, frica, agitatia.
Atrage atentia celorlati asupra purtatorului, pastreaza spiritul tanar si deschide latura umanitara.
Puternic rol asupra sanatatii, reduce durerea, retentia de lichide, echilibreaza hormonal, ajuta eliberarea de dependente, ajuta la vindecarea bolilor de gat.
Aduce calm, bucurie, autoritate in comunicare, energie, relaxare, stimulant pentru frumusete.
Aceasta piatra este recomandat in special pentru zodiile de aer si foc si celor care au calea destinului 1.

Intretinerea Acvamarinului: este indicat sa fie purificat periodic sub jet de apa calduta si incarcat pentru scurt timp la soarele de dimineata sau inainte de apus. Expunerea excesiva la soare ii poate schimba culoarea. Apa fierbinte poate induce un soc termic, dar riscul poate fi evitat prin folosirea unei temperaturi potrivite a apei. In acest sens este recomandata si evitarea cosmeticelor, detergentilor chimici, parfumurilor, pentru ca pot afecta suprafata pietrei cauzand daune pe termen lung.
Acvamarinul trebuie depozitat intr-un loc ferit de lumina directa si caldura puternica. In cutia de bijuterii este recomandat sa fie tinut separat de alte obiecte, pentru că suprafata se poate zgaria sau matui destul de usor.