Agat – Cristalul fidelitatii in cuplu, protectiei si vindecarii

Tara de provenienta Brazilia, Turcia.

Talisman norocs pentru zodia Gemeni.

Are rol protector impotriva dusmanilor si adversarilor, este recomandat celor care traiesc in medii incarcate de tensiune, ostilitate, concurenta si adversitate sau persoanelor care cred ca sunt victimele unor interventii oculte negative.
Fiind o piatra a iubirii pure, promoveaza toate tipurile de dragoste, protejaza cuplurile ridicand gradul de fidelitate intre parteneri. Fiind un bun balsam pentru suflete indurerate, se recomanda purtarea in perioade de mari tulburari emotionale, divort, esec sau necazuri. Este recomandat celor care au nevoie de o mai buna disciplina, pentru cei care nu au curajul de a-si asuma responsabilitati.
In Roma antica, agatele erau inchinate zeitei Pomona, care patrona recoltele si horticultura. Sferele de agat erau plasate in gradini pentru a proteja plantele si pentru a sprijini dezvoltarea armonioasa. In aceeasi perioada, in Europa, agatul era purtat ca talisman sau amuleta, simbolizand sanatate, prosperitate si longevitate, fiind considerat in unele locuri un scut protector impotriva atacului vampirilor iar in altele un gardian al vrajitorilor. O legenda indiana povesteste cum bijuteriile de agat pot calma copii mici si ii ajuta sa mearga mai repede. In Georgia, fiecare nou nascut poarta la incheietura mainii o bratara cu margele de agat care are menirea de a proteja bebelusul impotriva influentelor negative ale lumii in care abia a pasit. Reduce stresul, depresia, frica, resentimentele, regretele, furia, gelozia si vinovatia. Atrage evenimente si persoane pozitive in viata purtatorului pentru a putea manifesta frumusete interioara si dragoste. Aduce liniste, bunatate, suficienta, respect de sine, toleranta, generozitate, compasiune.
Echilibreaza emotional si sexual, ajuta purtatorul la exprimarea emotiilor. Mareste capacitatea de comunicare si iubirea materna primita si oferita.
Este benefic pentru inima, sistemul circulator, sprijina fertilitatea, regleaza problemele sexuale, reduce migrenele, ajuta regenerarea tesuturilor, echilibreaza energiile yin-yang, ajuta la scaderea in greutate.
Are efecte purternice pentru cei nascuti sub influenta numarului 3, 4 sau 8.

Intretinerea Agatului: se purifica o data pe luna sub jet de apa calduta si apoi se incarca la Soare si la Luna.