ZODIILE: Taur, Gemeni, Rac, Fecioara (Agata de muschi), Balanța, Scorpion (Agat de Botswana), Berbec, Săgetător (Agata de foc), Capricorn, Vărsător, Pești (Agata albastră).
LUNA DE NAȘTERE: Mai, Iunie, Septembrie.
TALISMAN NOROCOS: Gemeni, Rac, Fecioară, Balanță.
ZIUA DE NAȘTERE: miercuri.
ANUL NAȘTERII: Dragonului.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Mercur.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei nascuți sub influența numerelor 3, 4, 8.
CHAKRE: toate chakrele.
POLARITATE: în funcție de culoare și structură după cum urmează – Agat Albastru / Yin, Agat Alb-Negru / Yin, Agat Brun / Yang, Agat Negru / Yang, Agat Roșu / Yang, Agat Striat / Yang, Agat Verde / Yin.
PROFESII: oameni de afaceri, profesori, învațători, oratori, relații publice, comerț, oficii, secretariat, comunicare, telefonie, transport poștă, curierat, șoferi.

Intretinerea Agatului: se purifica o data pe luna sub jet de apa calduta si apoi se incarca la Soare si la Luna.

Efecte generale asupra purtătorului

Încurajare: O piatră a tuturor felurilor de iubire, iubire pură.
Atenuează: stresul, depresia, anxietatea, resentimentele, regretul, furia, eșecul, gelozia, vinovăția.
Atrage: Oferă dragoste, frumusețe interioară și exterioară și atrage oamenii buni din jurul nostru.
Aduce: Calm, bunătate, pace interioară, stima de sine, capacitatea de a ierta, căldură, toleranță, generozitate, compasiune, poftă de viață, echilibru emoțional și sexual, calmează mintea și ajută la exprimarea emoțiilor.
Creștere: abilități de comunicare crescute, loialitate și dragoste maternă.
Eliminați: gândurile și energiile negative. Liniste sufleteasca: excursii capricioase.
Încurajare: Inspirați creativitatea și talentul artistic, interesul pentru arte. Lucruri de protejat: iubiți, copii, părinți.
Recomandat: Este un balsam bun pentru sufletele triste atunci când este purtat în perioade de mare tulburare emoțională, cum ar fi divorțul, eșecul sau necazul. Recomandat celor care au nevoie de o disciplină mai bună sau care nu au curajul să-și asume responsabilitatea.
Sănătate: benefic pentru inimă, rinichi, sistemul circulator, urechi, gât, nas, sinusuri; susține fertilitatea; reglează problemele sexuale; echilibrează activitatea rinichilor, vaselor de sânge, sânge, plămâni, ganglioni, timus, ajută la regenerarea țesuturilor, echilibrează energiile yin și yang, previne entorsele și ajută la pierderea în greutate.

Varietati de Agat

Agat Botswana (Agat dungi) – Polaritate: Yang – Chakra 7 – Scorpion – Ofera protectie, restabileste energia organismului si este recomandat in situatii stresante. Cunoscută și sub numele de „Piatra Schimbării”, aduce schimbări pozitive. Ajută la depășirea dependențelor și a altor comportamente compulsive autodistructive. Stimulează chakra coroanei și energizează corpul aurei. Detoxifică organismul și ajută la vindecarea fracturilor.
Black Agate – Polaritate: Pozitiv – Oferă protecție și încurajare și este recomandat pentru utilizare în competiții.
Black White Agate – Polaritate: Yin – Se spune că este purtat ca talisman împotriva atacurilor psihice.
Blue Lace Agate – Polaritate: Yin – Chakra 5 – Pești – Această piatră aduce pace și fericire. Ține-l în mână pentru a elibera stresul pe tot corpul. Este un foarte bun sedativ și o piatră a păcii. Bun pentru artrită, dureri de cap și probleme digestive. Stimulează creșterea.
Agatul maro – Polaritate: Yang – se spune că este purtat ca un talisman al bogăției. În Persia și Italia erau purtate pe ochi. Cu mult timp în urmă, războinicii îl purtau pentru a câștiga bătălii.
Agat galben – Polaritate: Yin – Ajută la îmbunătățirea stării de spirit.
Agat galben muștar – Polaritate: Yin – Stimulează partea creativă a minții, lobul drept al creierului. Evocă un sentiment de a fi creativ.
Green Agate – Polaritate: Yin – Acest agat este purtat în special pentru sănătatea ochilor.
Agat dendritic – (Agat de muşchi – Agat de muşchi) – Polaritate: Yin – Fecioară – Un talisman bun pentru grădinari şi fermieri deoarece conţine modele ciudate. Este folosit pentru a calma durerea în torticolis (găt înțepenit) și pentru a energiza o persoană obosită fizic și este folosit în mod obișnuit în scopuri de vindecare. Eliberează emoții, calmează mintea și aduce o atitudine pozitivă. Stimulează creșterea plantelor, aduce recolte bogate, crește prosperitatea, bogăția și abundența. Îl ajută pe purtător să vadă frumusețea în tot ceea ce văd.
Agat gri cu dungi albe – Polaritate: Yin – Stimuleaza interesul intelectual.
Agat Roșu – Polaritate: Yang – Chakra 3, 4 – Cunoscut și sub denumirea de Agat Sânge. Această piatră era purtată în Roma antică pentru a proteja împotriva mușcăturilor de insecte și pentru a vindeca bolile de sânge (leucemie). Promovează liniștea și pacea. Se spune că prezența lor respinge păianjenii.
Agat Enhidrit – Folosit pentru a găsi izvoare și alte surse de apă și pentru a echilibra emoțiile.
Agatul de foc – Polaritate: Yin și Yang – Berbec – este o piatră a curajului. Oferă protecție și rezistență. Risipește frica, descurajează zvonurile și urmărește fiecare amenințare până la sursa ei. Sprijină progresul spiritual, promovează și îmbunătățește energiile de vindecare. Bun pentru sistemele circulator, limfatic și intestinal.
Eagle-Eye Agate – Îmbunătățește creativitatea, îmbunătățește intelectul și este o piatră benefică pentru studenți și artiști. Este considerată o piatră norocoasă. Ajută la economisirea energiei și la prelungirea duratei de viață.

Descoperă magia și puterea cristalelor de AGAT  în colecția noastră de produse speciale! Bucură-te de o varietate de bijuterii cu AGAT, care te vor învălui în energie protectoare și purificatoare.

Explorează pagina noastră de Facebook și Instagram pentru a vedea imagini inspiraționale. Alătură-te comunității noastre și descoperă cât de minunate pot arăta aceste perle în viața reală.