Amazonit – Cristalul longevitatii, norocului si a sansei

Tara de provenienta Egipt.
Amazonitul il face pe purtator sa se simta special si sa atraga atentia asupra lui. Este un cristal al vindecarii si protectiei. Transforma energiile negative in energi pozitive constructive.
Aduce noroc, si calm in perioade de stres. Amplifica talentele interioare si creativitatea, stimuleaza curajul, increderea in calitatile proprii si intareste rezistenta fizica si psihica. Faciliteaza gandirea clara, logica si capacitatea de decizie.

Conform legendei, vechii razboinici din zona fluviului Amazon au venerat aceasta piatra, liderul acestora purta o centura impodobita cu pietre de Amazonit. Femeile razboince, vestitele Amazoane, care in anul 1542 i-au inspaimantat pe spaniolii condusi de Francisco de Orellana ce fusesera trimisi sa exporeze Amazonul, purtau aceste pietre in lupta pentru a le aduce curaj.
In cuplu, echilibreaza energiile yin-yang astfel, elimina inhibitiile, mentine vie relatia si asigura fidelitatea. Este benefic pentru fertilitate ambilor parteneri.
Atrage sansa la jocurile de noroc, ajuta copii sa depaseasca frica si sa mearga mai repede. Sprijina gravidele in perioada de depresie.
Amelioreaza efectele dureroase ale esecului si ale pierderii.
Puternic rol curativ, benefic pentru maduva oaselor, stomac, rinichi, ficat si colon, calmeaza alergiile.
Efect protector impotriva razelor X (radiografii).
Are efecte purternice pentru cei care au ziua de nastere 5, 14 sau 23.

Intretinerea Amazonitului: se spala cu apa calduta si se incarca la Soare.