Tara de provenienta Germania.

Apatitul este piatra folosita in trecut de folosofi, savanti si profesori.

Puternic rol curativ la nivelul corpului mental, benefic pentru gat, scade senzatia de foame. Datorita continutului mare de minerale care intra in compozitia sa, apatitul este deosebit de benefic asupra functiilor intestinului subtire.
Stimuleaza starile vizionare, intensifica experienta viziunii verticle in care individul este capabil sa vada multiple trepte ale constiintei.
Calmeaza durerile de cap si imbunatateste vederea fiind foarte eficace in afectiunile oftalmologice legate de deficienta miscarii oculare, de exemplu, slabirea vederii cauzata de lucrul excesiv cu computerul.
Fortifica intelectul, stimuleaza activitatea mentala, ajuta la concentrare, este bun in momente de studiu ajutand la acumularea de informatii.
Aduce toleranta si claritate in gandire facilitand astfel vorbitul in public, mareste capacitatea purtatorului de a oferi iubire neconditionata.
Apatitul mareste creativitatea, capacitatea de comunicare, abilitatile telepatice si memoria vizuala.
Mareste deschiderea individului, risipind gandurile si energiile negative ajutand la adaptarea sociala, foarte bun in momentele cand vrei sa renunti la cineva sau ceva care nu mai este potrivit pentru tine.
Este o piatra a inspiratiei, capabila sa predispuna la experiente de tip „aha” in care individul are o clipa de iluminare in care se cristalizeaza raspunsul la probleme sau intrebari care il framantau de mult timp.
Este un instrument foarte puternic in lucrul cu vietile anterioare datorita capacitatii sale de a permite accesul la acele niveluri de energie unde se afla ahivele akashice si tiparele sufletesti.
Apatitul este cea mai potrivita pentru a ne indica radacinile karmice ale dezechilibrelor fizice si ale problemelor medicale.
Are efecte purternice pentru cei nascuti sub influenta numarului 9; 9, 18 sau 27.

Intretinerea Apatitului: se purifica sub jet de apa si se incarca la lumina Soarelui.