August – Peridot

Alte denumiri pentru această piatră: Olivină, Crisolit

Peridotul este o piatră de culoare verde, nuanțele sale fiind date de cantitatea de fier conținută în structura sa. Se găsește în nuanțe din aceeași gamp cromatică: galben-verzui, verde crud, măsliniu. Acest cristal se găsește în diferite zone, cum ar fi SUA, Norvegia, Pakistan, Australia, Brazilia, Egipt, Arabia Saudită etc, dar specialiștii au descoperit elemente de Peridot în componența unor meteoriți, fiind, alături de Moldavit, unul dintre puținele pietre extraterestre care există și pe Pământ.

Există numeroase legende despre acest minunat cristal. Până în secolul XVIII, Peridotul a fost numit Topazion sau Topaz. Se pare că ar fi fost descoperit pe insula Topazios, cunoscută sub numele de Zebirget sau Insula Sf. Ioan din Egipt. Există cercetători care susțin că smaraldele folosite de regina Cleopatra ar fi fost, de fapt, Peridot. Există o serie de menționări ale acestei pietre sub denumirea de Hrisolit și în Biblie, fiind unul din cele 12 cristale de pe pieptarul lui Aaron.

Această piatră are numeroase proprietăți benefice. Este aducătoare de bunăstare și fericire. Prin folosirea acesteia, este posibilă conectarea la destinul propriu și ajută la înțelegerea existenței actuale.
Reduce oboseala și stresul și ajută la stimularea minții. Furia, gelozia, anxietatea și confuzia pot fi combătute cu ajutorul Peridotului.
Are un rol purificator pentru întregul organism ajutând la consolidarea sistemului circulator și al sângelui.

Este indicată folosirea acestui cristal în timpul meditațiilor, iar amplasarea unei pietre mai mari de Peridot pe Al Treilea Ochi va avea ca rezultat puterea de a privi spre viitor. Din punct de vedere al sănătății, purtarea acestui cristal ajută la funcționarea optimă a inimii, plămânilor, timusului, vezicii biliare, splinei și a tractului intestinal. Chakrele mijlocii și aura pot fi curățate cu ajutorul acestuia, iar puterea sa poate fi utilizată asemenea unui scut energetic împotriva deochiului.

Recomandat pentru zodiile: Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător.

Îngrijire Peridot: Se curăță periodic sub un jet de apă călduță și se încarcă la Soare sau alături de un grup de Cristale de Stâncă.