Crisopraz – Cristalul succesului financiar, atrage norocul la bani

Tara de provenienta Brazilia.

Ajuta la acceptarea propriei persoane si a celor din jur, ajuta la depasirea esecurilor sentimentale, la gasirea sufletului pereche si a iubirii absolute. Amelioreaza excesele de gelozie.
Scade emotiile negative, frica, invidia, supararea, depresia, sentimentul de inferioritate sau superioritate si dezechilibrele sexuale.
Aduce bani, noroc, fericire, prosperitate si bucurie de a trai.
Este recomandata purtarea cristalului pentru bolnavii de cancer.
Imbunatateste comunicarea ajutand purtatorul pietrei sa se exprime cu convingere. Era considerata piatra victoriei. In egipt, aceasta piatra a fost folosita in magia neagra ca protectie si chiar ajutor in vindecarea ciumei. Grecii antici au apreciat foarte mult varietatea de culoare galben-aurie si credeau ca ajuta pe cei cu temperament impulsiv si pe cei depresivi. In Evul Mediu, Frederic Cel Mare considera ca acest cristal reprezinta cea mai valoroasa piatra pretioasa. O veche legenda romaneasca spune ca detinatorul unei astfel de pietre are capacitatea de a intelege limbajul soparlelor. Mareste toleranta purtatorului, capacitatea de adaptare, entuziasmul si dragostea universala.
Benefic pentru fertilitate, pentru organele sexuale, este recomandat femeilor care doresc sa ramana insarcinate. Accelereaza vindecarea ranilor de orice tip. Confera o stare buna de sanatate, are efect de purificare si calmare asupra organismului.
Are efecte puternice pentru cei nascuti sub influenta numarului 3.

Ingrijirea Crisoprazului: trebuie curatat sub jet de apa calduta o data la doua saptamani si se incarca peste noapte intr-un grup de cristale de stanca.