Cuart roz – Cristalul iubirii pure

Tara de provenienta Brazilia.

Talisman norocos pentru zodia Capricorn.

Fiind o piatra a iubirii pure, promoveaza toate tipurile de dragoste.
Reduce depresia, stresul, frica, resentimentele, regretele, furia, gelozia si vinovatia.
Calmeaza iesirile temperamentale ale purtatorulu, atrage dragostea, confera frumusete interioara si exterioara, atrage persoanele bune.
In mitologia greaca, Cuartul roz a devenit cunoscut ca piatra a iubirii si impacarii. Aceasta legenda este legata de frumoasa zeita Afrodita si cei doi aspiranti la inima acesteia. In efortul de a-l salva pe Adonis, Afrodita s-a intepat in spinii unui tufis. Sangele Afroditei a cazut pe Cuart alb, iar acesta s-a transformat in Cuart roz.
Bijuteriile din Cuart roz au fost folosite inca din anul 7000 inainte de Hristos in zona Mesopotamiei. Egiptenii considerau ca acest cuart previne imbatranirea. Mai tarziu, Romanii ofereau Cuartul roz in dar ca dovada de iubire.
Ajuta la exprimarea emotiilor, mareste capacitatea de comunicare, inlatura gandurile si energiile negative, mareste fidelitatea, echilibreaza emotional si sexual, mareste iubirea materna.
Deschide interesul spre arta, stimuleaza creativitatea si talentele artistice, stimuleaza functiile creierului si creste capacitatea intelectuala.
Protejeaza indragostitii si copii, este un cristal de protectie si sprijin in timpul sarcinii si in timpul nasterii.
Este recomandat sa fie purtat in perioade de mari tulburari emotionale precum divorturi si esecuri sau pentru cei care nu au curajul de a-si asuma responsabilitati.
Este benefic pentru inima, rinichi, sistemul circulator, regleaza problemele de natura sexuala, reduce migrenele, echilibreaza energiile yin-yang.
Are efecte purternice pentru cei nascuti sub influenta numarului 7.

Ingrijirea Cuartului roz: trebuie curatat frecvent cu apa si sapun, un indiciu al nevoii de purificare este schimbarea culorii acestuia. Este interzisa purificarea in sare. Se incarca la lumina indirecta a Soarelui sau la lumina Lunii.