Februarie – Ametist

Talisman norocs pentru zodiile Berbec, Taur si Varsator.

 

Benefic in caz de insomnie, dureri de cap, echilibreaza glicemia si comportamentele deplasate. Calmeaza alergiile, acneea, migrenele, durerile de spate, mahmureala, probleme ginecologice.

Legenda spune ca o tanara fecioara, de o frumusete rara, pe nume Amethysta, a respins atentia acordata de Bacchus, zeul vinului, sxprimandu-si dorinta de a ramane pura. Pentru a-i garanta aceasa dorinta, Diana, zeita vanatorii, a Lunii si a nasterii, a transformat-o pe frumoasa fecioara intr-o statuie de cuart. Impresionat de devotamentul ei, Bacchus a turnat vin peste aceasta statuie dand astfel pietrei o nuanta violet.

Protejeaza impotriva gandurilor negative, magiei negre, blestemelor, atacurilor psihice, spiritelor rele. Foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt in siguranta sau pentru cei ce se tem de pericole sau accidente. Daca un rau voitor fac ceva impotriva purtatorului aceste pietre, ametistul isi schimba culoarea, avertizand astfel asupra pericolului.
Stimuleaza curajul purtatorului, deschiderea spirituala, sentimentul de multumire, intuitia, bunul simt, capacitatile extrasenzoriale, increderea in sine, respectul de sine.
Confera stabilitate, rezistenta, pace interioara, calm, dragoste, prietenie, protectie, directie in momente de deruta.
Reduce furia, nerabdarea, cosmarurile, astresul, agitatia, depresia, tristetea, disperarea.
Ajuta dependentii de tutun, mancare, alcool, droguri sau sex sa renunte la acestea daca este programat in acest scop, la obtinerea unei suprematii in fata sexului opus.
Este un bun canal de transformare a energiilor de vibratie joasa in energii de vibratie inalta, pune purtatorul in legatura cu divinitatea si latura spirituala.
Face distinctia intre realitate si iluzie.
Bun pentru meditatie, rugaciune, post, regresii in vietile anterioare.

Are efecte purternice pentru cei nascuti sub influenta numarului 7; 7,16 sau 25.

Intretinerea Ametistului: se purifica oricand este necesar sub jet de apa calduta iar apoi se incarca la lumina Soarelui si a Lunii.

Recomandăm ca în luna Februarie să purtați brățările noastre din Ametist.