Heliotrop (Bloodstone) – Cristalul curajului

Tara de provenienta Egipt.

Talisman norocos pentru zodia Berbec.

Aduce performante in sport, abundenta, prosperitate si noroc, stimuleaza curajul, mareste capacitatea de a lua decizii competente, protejeaza impotriva pericolelor.
Mareste perceptia si calitatile telepatice.
Este un detoxifiant puternic si „purifica” sangele, de aceea este indicat sa fie purtat pentru tratarea leucemiei, anemiei, afectiuni ale intestinelor, rinichilor, organelor genitale si vezicii urniare. Regleaza menstruatia si scade crampele menstruale. Ajuta la nastere si previne pierderea de sarcina.
Legenda spune ca in Babilon cristalul de Heliotrop era purtat pentru a aduce izbanda in batalii iar in evul mediu se credea ca petele rosii ar proveni, in timpul Rastignirii, din sangele lui Isus si de aceea piatra era asociata Mantuitorului.
Stimuleaza circulatia sangvina, sistemul imunitar si limfatic consolidand in acelasi timp functiile inimii. Imbunatateste absorbtia fierului in organism.
Se spune ca acest cristal ajuta la oprirea sangerarii si ajuta in cazul muscaturilor de sarpe sau scorpion. Protejeaza purtatorul in timpul calatoriilor de deochi, energii negative, violente sau agresiuni de orice fel. Inspira initiativa si mareste pofta de actiune, miscare si schimbare.
Elimina blocajele de orice tip si stimuleaza energia Kundalini.
Are efecte purternice pentru cei nascuti sub influenta numarului 4 si 6.

Intretinerea Heliotropului: se purifica cu apa curenta si se incarca la Soare.