Jad – Cristalul protectiei si echilibrului

Talisman norocos pentru zodia Leu.

Jadul este unul din cristalele sacre pentru chinezi, mayasi si cultura Maori din Noua Zeelanda. In traditia chineza Jadul simbolizeaza cele cinci virtuti ale umanitatii: intelepciunea, compasiunea, dreptatea, modestia si curajul. Simbolurile acestori virtuti au fost si sunt adesea sculptate in Jad.
Jadul este bun pentru meditatie, rugaciune si vindecare.
Ajuta la gasirea solutiilor potrivite, la descoperirea propriului drum in viata. Este indicat a fi folosit de cei nehotarati care sunt atrasi de mai multe directii simultan sau de catre cei complesiti de detalii.
Aduce somn relaxant si plin de vise. Se spune ca daca pui Jad verde sub perna, acesta va aduce vise neobisnuit de intense.
Jadul are un puternic rol protector impotriva accidentelor. Protejeaza impotriva bolilor si atacurilor energetice negative. Este un bun scut impotriva deochiului, a farmecelor si vrajilor.
Jadul absoarbe energiile negative din mediul inconjurator, motiv pentru care necesita purificat si incarcat periodic.
Este un cristal al linistii si al pacii, longevitatii si al intelepciunii, a dragostei si fidelitatii.
Confera claritate mentala, echilibru emotional si profunzime in gandire. Stimuleaza bunul simt, amplica capacitatea de concentrare, curajul, fermitatea si precizia.
Reduce tensiunea nervoasa, teama si emotivitatea, blocajele de exprimare si consumul inutil de energie.
Consolideaza functionareainimii, a rinichilor, a sistemului nervos si a sistemului imunitar. Promoveaza sanatatea si ajuta la functionarea optima a organelor care purifica sangele.
Are efecte puternice pentru cei nascuti sub influenta numarului 11.
Jad verde: creeaza armonie, aduce calm si pace, contracareaza starile de depresie. Ajuta la gasirea adevaratei esente a personalitatii utilizatorului.
Jad maro: calmeaza si ajuta la eliminarea surplusului de energie. Ajuta la adaptarea intr-un mediu nou si la rezolvarea evenimentelor negative din casa. Atenueaza temporar impactul evenimentelor karmice.
Jad galben: ajuta in dobandirea unei mai bune intelegeri a sexului opus.
Jad rosu: este cunoscut pentru ajutorul pe care il aduce pentru eliberarea sentimentelor de furie si a tensiunii nervoase.

Ingrijire Jad: necesita purificare regulata sub jet de apa calduta si expunere scurta la lumina solara.