Jasp – Cristalul Consilierilor

Talisman norocos pentru zodia Berbec.

Puternic rol protector.
Este un cristal karmic, are efecte puternice asupra karmei, usureaza calea catre destin.
Aduce succes in afaceri, noroc la bani, bucurie si optimism, echilibru, buna intelegere intre persoanele de acelasi sex, incredere si curaj. Este bun pentru cei care au nevoie de o mai buna organizare.
Atrage asupra purtatorului ceea ce acesta are nevoie mai mult (dar nu neaparat si ceea ce isi doreste mai mult).
Stimuleaza activitatea cerebrala, mentinerea unei atitudini pozitive si optimiste, ridica moralul.
Mareste creativitatea in plan vizual, bun pentru pictori si designeri.
Intareste sistemul imunitar si consolideaza starea de sanatate.
Protejeaza impotriva energiilor negative, a peicolelor de orice fel, a spiritelr malefice, impotriva atacurilor negative, a vrajilor, farmecelor si blestemelor. Protejeaza impotriva orbirii.
Activeaza capacitatea de a intelege lectiile karmice, pune purtatorul in legatura cu vietile anterioare.
Ajuta la localizarea obiectelor sau oamenilor pierduti (prin meditatie asupra Jaspului), la intelegerea misiunii noastre in aceasta viata pentru a fi de ajutor altora, la dezvoltarea si extinderea proiectelor si afacerilor personale.
Purifica si stabilizeaza aura, aliniaza toate chakrele si echilibreaza energiile Yin si Yang. Bun stimulent pe perioada spitalizarilor lungi, bun stimulent sexual.
Este indicat pentru afectiuni ale stomacului, rinichior, ficatului, inimii, ovarelor si ale sangelui. Se spune ca daca este tinut in mana de catre o gravida ajuta la nastere.
In antichitate a fost una dintre cristalele cele mai raspandite si apreciate, tocmai de aceea poarta si numele de Mama Tuturor Pietrelor. Pentru evrei are o semnificatie deosebita, acestia considerand ca este una dintre pietrele de temelie ale Ierusalimului. Se crede ca trimite energiile negative inapoi la sursa care le-a declansat (fiind astfel folosit intens pentru intoarcerea farmecelor) si protejeaza impotriva muscaturilor de paianjen si sarpe. In trecut a fost folosita ca piatra de vindecare a cosmarurilor si epilepsiei.
Are efecte puternice pentru cei nascuti sub influenta numarului 6.

Jasp rosu: protejeaza in timpul calatoriilor astrale, impotriva magiei si gandurilor rele. Mareste responsabilitatea si compasiunea. Ajuta posesorul sa isi canalizeze energiile si sa le foloseasca intr-un mod cat mai echilibrat.
Este utilizat in ritualuri pentru sanatate si vindecare si este purtat de femeile tinere pentru a promova frumusetea si harul.
Jasp negru: aduce noroc in lupta, mentala, fizica, politica, juridica sau de alta natura. Este bun pentru alinarea durerilor.
Trebuie purtat atunci cand doriti sa fiti lasati in pace, sa nu fiti deranjat. De asemenea poate fi folosit pentru a crea un spatiu sacru personal. Ajuta la prezicerea viitorului, intensifica visele si viziunile profetice.
Jasp leopard: este un cristal potrivit pentru calatoria shamanica. Protejeaza in timpul calatoriilor shamanice. Pune in legatura cu totemurile de origine animala si ajuta la descoperirea adevaratei puteri a acestora.
Faciliteaza eliminarea toxinelor si scade mirosul neplacut al corpului.
Jasp zebra: ajuta purtatorul in a considera esecul o optiune in viata si sa ia masuri constructive in vederea atingerii scopurilor. Calmeaza mentalul influentand in luarea deciziilor, promovand placerea de a trai si a experimenta viata asa cum vine.
Creste vitalitatea si rezistenta organismului. Bun pentru tulburarile osoase, musculare si palpitatii ale inimii.
Ajuta la trecerea din planul material in planul astral in timpul meditatiei si centrarea sufletului.
Jasp dalmatian: este un cristal care diminueaza sau inlatura deziluziile, va ajuta sa va descoperiti punctele forte si punctele slabe si va ajuta sa percepeti realitatea asa cum este ea. Sporeste loialitatea si aduce beneficii in relatiile pe termen lung. Creste pofta de viata si va ajuta sa vedeti partea distractiva a acesteia.
Protejeaza impotriva cosmarurilor, a despresiei si a gandirii negative. Este deosebit de util persoanelor care au probleme de relaxare.
Jasp ocean: este un cristal deosebit de calmant si linistitor avand deasemenea un important rol protector. Aliniaza toate chakrele si curata aura. Este util pentru eliminarea toxinelor din corpul fizic. Incurajeaza dragostea de sine si cea fata de ceilalti din jurul purtatorului, vindeca ranile emotionale si aduce un sentiment de pace.
Ajuta la conectarea cu natura, pamantul si spiritele naturii.
Creste rabdarea si stimuleaza acceptarea si responsabilitatea. Creste energia sexuala.
Jasp kambaba: este un soi de Jasp Exotic, foarte cautat, care se gaseste in Africa. Are puterea de a calma nervii si a imbunatati starea de spirit. Imbunatateste somnul, poate fi folosit cu succes pentru a scapa de insomnie. Este un cristal bun pentru protectie si poate fi folosit cu succes pentru impamantare la sfarsitul meditatiei.
Curata organismul de toxine si poate fi folosit cu succes pentru stabilizarea absorbtiei nutrientilor si asimilarea vitaminelor pe parcursul dietelor.
Jasp peisaj (pictat): este denumit “CRISTALUL CONSTIINTEI GLOBALE”.
Creeaza armonie, echilibru si aduce un flux de energie pozitiva in viata purtatorului. Poate fi folosit cu succes in activitati de afaceri. Este folosit pentru stimularea vizualizarii creative. Poate fi folosit pentru a scoate din subconstient si a aduce in mintea constienta mesaje vechi si ascunse din trecut care duc la vndecare emotionala. Stimuleaza sistemul imunitar si curata rinichii.
Poate fi folosit in meditatii pentru a intra in rezonanta cu constiinta globala, cu constiinta Pamantului.
Jasp brun: talismanul perfect pentru vindecare si sanatate. Opreste halucinatiile si promoveaza un somn odihnitor. Face purtatorul sa devina mai simpatic pentru cei din jurul sau, imbunatateste starea emotionala si mentala.
Jasp mookait: este un scut impotriva energiilor negative si situatiilor periculoase. Ajuta in loarea deciziilor in situatii dificile si stabilizeaza starea emotionala. Promoveaza ideile noi si asigura o infuzie de energie pozitiva. Intareste sistemul imunitar. Faciliteaza eliminarea lucrurilor care ar putea incetini cresterea spirituala.
Ajuta la intrarea in contact cu spiritele celor care au trecut in nefiinta. Dezvaluie adevarul si ajuta la intelegerea lucrurilor ascunse. Ofera flexibilitate si deschidere in opiniile purtatorului si il face pe acesta sa isi respecte promisiunile facute.
Jasp galben: intareste capacitatea de a judeca clar situatiile in care se afla purtatorul si poate aduce cu sine remedierea circumstantelor nedrepte. Permite posesorului sa inteleaga si sa mentina o atitudine realista pe parcursul evolutiei personale. Este un cristal a carei energii actioneaza mai lent, permitand astfel celui care o foloseste sa constientizeze energiile pe care acestale detine si sa le foloseasca la capacitate maxima.
Bun pentru sistemul digestiv si circulator. Curata aura, aliniaza si echilibreaza corpul mental, emotional si fizic.
Jasp breciat: este un cristal relaxant care creste increderea in sine si aduce la dobandirea unui sentiment de plenitudine. Aduce fericire si o perspectiva buna asupra vietii. Elimina stresul.
Este un cristal bun pentru impamantare, in special in timpul calatoriilor astrale. Faciliteaza comunicarea cu animalele. Este indicat a fi folosit in cazul alergiilor de orice fel.

Ingrijire Jasp: se curata de doua ori pe luna sub jet de apa calduta si se incarca peste noapte intr-un grup de hematite.