Lapis Lazuli – Cristalul intelepciunii si spiritualitatii

Tara de provenienta Chile.

Talisman norocos pentru zodia Sagetator.

Se spune ca este una dintre cele mai vechi cristale de pe Pamant. Acest cristal a fost extras din minele din Afganistan cu mai bine de 6000 de ani in urma, fiind sursa de Lapis Lazuli pentru Egiptul Antic, civilizatiile Mesopotamiene iar mai apoi pentru cea Greaca si Romana. Egiptenii si Babilonienii apreciau foarte mult aceasta piatra, fiind considerata sacra, adesea insotind mumiile in mormant pentru a le ghida dupa moarte. Unele culturi stravechi pretuiau Lapis Lazuli mai mult decat aurul. Se spune ca celebra nuanta de albastru in care este pictata Manastirea Voronet ar fi fost obtinuta pe baza acestei roci. In prezent este piatra nationala a statului Chile.
Este un crista extrem de spiritual, fiind considerat un simbol al regalitatii.
Bun pentru meditatie si concentrare. Ajuta la intelegerea misterelor sacre si a vietilor anterioare. Stimuleaza deschiderea celui de Al Treilea Ochi si perceperea lumii intr-un mod cu totul diferit.
Protejeaza impotriva atacurilor psihice, energiilor negative, blestemelor si vrajilor.
Sporeste capacitatea de a constientiza experientele prin care trecem, intuitia si capacitatea intelectuala.
Ajuta la echilibrearea functiei glandei tiroide consolidand in acelasi timp gatul si coardele vocale. Poate fi folosit pentru a calma gatul si toate inflamatiile gatului si capului.
Curata aura si aliniaza corpul eteric, emotional si spiritual.
Bun pentru ochi, este folositor in tratarea cataractei. Inca din vechime, in Egiptul antic, Sumer si Babilon, aceasta piatra a fost folosita in aceste scopuri. Legatura cu ochiul poate sa provina de la utilizarea acesteia in sculpturi care reprezentau Ochiul lui Isis sau Ochiul Atotvazator al zeitei Maat. Isis fiind cea care supravechea mortii in timpul calatoriei finale. Acesta este motivul pentru care in fiecare sarcofac era plasat cate un “Ochi de Lapis Lazuli”.
Reduce starea de anxietatea, agitatie emotionala si stres.
Ajuta la rezolvarea tensiunilor din cuplu.
Mareste virilitatea.
Fortifica organismul, aduce vitalitate si prospetime. Are un puternic rol vindecatr, astfel, programata cum se cuvine este benefica pentru a trata afectiunile diferitelor organe si sisteme ale corpului uman. Poate ajuta la gasirea cauzelor bolilor mai ciudate.

Ingrijire Lapis Lazuli: se clateste cu apa calduta, incarcarea se face la lumina Lunii sau pentru perioade scurte de timp, la lumina Soarelui de dimineata sau de seara. Lapis Lazuli trebuie ferit de schimbarile bruste de temperatura.