Larimar – Cristal spiritual, karmic si videcator

Nativii dominicani culegeau aceste pietre de culoare albastra de pe plaja, acesta fiind singurul loc ude le puteau gasi. Astfel s-a nascut credinta ca piatra ar fi adusa de mare, motiv pentru care a fost denumita Piatra Atlantilor sau Piatra delfinilor. Era folosit ca piatra norocoasa sau vindecatoare, pentru a pastra la distanta spiritele rele si pentru a proteja familia de boli mortale sau dezastre naturale. Se spune ca Grecii aveau cunostinta de un popor care traia pe o insula si care vorbea cu pietre mici albastre (se presupune ca ar fi vorba de locuitorii insulei Atlantidei). Aceasta scufundandu-se a lasat in urma aceste mici pietre albastre care apar pe malul marii.
Are un puternic rol protector. Alunga si pastreaza la distanta spiritele rele si entitatile negative care pot trai in preajma noastra. Curata mediul ambient de energiile negative si reduce semnificatv stresul geopatic. Protejeaza in mod special pe cei care au legatura directa cu apa.
Calmeaza emotiile si elimina stresul, calmeaza si echilibreaza energiile in exces. Este indicat a fi purtat dupa traume emotionale puternice.
Aduce un sentiment de liniste, dragoste si pace, de claritate mentala si gandire constructiva.
Ajuta purtatorul sa perceapa evenimentele intr-o perspectiva diferita de cea cu care este deja obisnuit, sa descopere adevarul in situatii complicate, sa accepte schimbarile inevitabile din viata personala. Ajuta la gasirea raspunsurilor in subconstient, la vindecarea ranilor din vietile anterioare.
Promoveaza autovindecarea, se spune ca daca este plasat pe o zona dureroasa, acest cristal va extrage durerea si va aduce calm si relaxare.
Reduce starea de depresie, apatia, comportamentului autodistructiv si ajuta la ameliorarea tulburarilor bipolare.
Este bun pentru meditatie si rugaciune, pune purtatorul in contact cu lumea angelica. Acest cristal ajuta la descoperirea sufletului pereche. Fiind un cristal care seduce, ajuta femeile sa-si scoata in evidenta propria feminitate. Amelioreaza problemele gatului si tiroidei, intareste sistemul imunitar.Este foarte indicat ca adjuvant in tratarea schizofreniei sau altor tulburari psihice.
Favorizeaza deschiderea celui de Al Treilea Ochi si activeaza chakrele superioare.
Are efecte purternice pentru cei nascuti sub influenta numarului 6 sau 9.

Ingrijire Larimar: cristalul trebuie curatat saptamanal sub jet de apa calduta si incarcat 1-2 ore la soarele de dimineata sau seara.