Malachit – Cristalul transformarii

Talisman norocos pentru zodia Taur si Balanta.

Legenda spune ca purtatorul cristalului de Malachit devine invizibil (in sensul ca trece neobservat). In Grecia antica era considerat un bun talisman pentru copii iar in Evul Mediu a fost purtat pentru protectie impotriva vrajitoriei si a magiei negre.
Malachitul este un cristal al transformarii deoarece incurajeaza asumarea de riscuri si de schimbare.
Asigura protectie impotriva atacurilor psihice (magie neagra, vraji, blesteme, deochi), a radiatiilor nocive (computer, televizor, raze X, wi-fi). Se spune despre acest cristal ca datorita faptului ca acumuleaza energii negative se poate sparge de la sine. Acela este momentl in care trebuie sa realizati ca va paste un pericol mare.
Absoarbe energiile negative creand un echilibru atat la nivel fizic cat si emotional. Elimina impuritatile si atasamentele din domeniul energetic stimuland curgerea unui flux vibrant de energie vitala de-a lungul meridianelor precum si in aura.
Purifica si activeaza toate chakrele dar este util mai ales pentru Chakra Inimii si Chakra Gatului.
Are efecte purternice pentru cei nascuti sub influenta numarului 9.

Ingrijire Malachit: este indicat sa fie purificat frecvent datorita faptului ca absoarbe energiile negative. Acesta se purifica peste noapte intr-un castron uscat cu pietre de Hematit iar pentru incarcare poate fi folosit un grup de Cristale de Stanca sau la lumina solara. Sapunul, acizii si caldura excesiva distrug Malachitul.