Obsidian – Cristalul protectiei

Aztecii considerau obsidianul drept o piatra divina si era folosita in ritualuri de sacrificii umane. Era deasemenea folosit la fabricarea diverselor artefacte cum ar fi: lame, varfuri de sageata sau sulita si chiar oglinzi.
Obsidianul are un puternic rol protector, protejeaza impotriva stresului geopatic si a poluarii din mediul inconjurator.
Acesta mareste deschiderea spirituala, intelepciunea, sporeste puterea de concentrare asupra unui obiectiv si mareste simtul disciplinei.
Aduce adevarul la suprafata, vindeca sufletul si lucreaza ca un scut protector impotriva negativitatii. Elimina si respinge energiile negative, ajuta purtatorul sa transforme energiile negative in energii pozitive pentru acesta.
Obsidianul este bun pentru meditatie, rugaciune si divinatie (meditatia asupra unui obsidian ajuta la gasirea unor raspunsuri necesare evolutiei individului).
Ajuta la concentrare, la descoperirea propriilor defecte si a schimbarilor necesare pentru indreptarea lor, la depasirea blocajelor psihice, la intelegerea problemelor personale si acceptarea adevarului, la acceptarea schimbarilor ce se cer facute in viata individului si la transformarile de natura spirituala.
Are efecte purternice pentru cei nascuti sub influenta numarului 6 si 8.

Obsidian Mahon: este recomandat pentru zodia Balanta. Aduce progres, putere si adevar in viata purtatorului. Elimina blocajele energetice si ajuta la depasirea blocajelor psihice.
Risipeste energiile negative, teama si tensiunea. Ajuta la concentrare, relaxare dezvoltare personala, crestere si la transformarile de natura spirituala. Imbunatateste sexualitatea, stimuleaza si faciliteaza vindecarea si purificarea.
Obsidian Fulg de Nea: este recomandat pentru zodia Fecioara si Sagetator.
Are puternic rol protector impotriva atacurilor energetice, protejeaza sotii si familia impotriva pericolelor de natura fizica si psihica.
Este benefic pentru oase, piele si ochi, ofera suport in procesul renuntarii la tutun.
Aduce detasare, stabilitate, fidelitate, dragoste, frumusete, echilibru, puritate, armonie, calm, pace, flexibilitate, crestere si progres, echilibru in perioade de transformare si schimbare.
Mareste deschiderea spirituala, intelepciunea, concentrarea asupra unui obiectiv si simtul disciplinei.
Reduce stresul si fura.
Elimina si respinge energiile negative transformand orice energe negativa in energie pozitiva.
Obsidian Auriu: este recomandat pentru zodia Balanta si Sagetator.
Lucreaza cu chakra inimii si a gatului si este foarte eficace pentru prezicerea viitorului, stimuleaza visele si viziunile profetice. Conduce purtatorul in trecut si viitor, in cautarea esentei unei anumite probleme. Utilizat in timpul meditatiei, poate dezvalui ce este necesar pentru obtinerea vindecarii.
Asigura claritatea gandirii, exclude participarea ego-ului asigurand impartialitatea.
Echilibreaza campurile energetice personale.

Ingrijire Obsidian: se purifica lunar sub jet de apa calduta apoi se incarca la soare.