Perla – prosperitate si bunastare

Talisman norocos pentru zodia Sagetatior.

Cuvantul provine din cuvantul francez “perle” cu originea in latinescul “perna” care inseamna picior si face referire la muschiul molustelor bivalve care are uneori forma unui picior.

Perlele sunt de natura organica, la fel ca Jaisul, Coralul sau Chihlimbarul iar din punct de vedere chimic sunt alcatuite fie din Aragonit fie dintr-un amestec de Aragonit și Calcit uneori cu urme minore de Vaterit (un alt polimorf al carbonatului de Calciu). Din punct de vedere fizic, Perla este un obiect dur produs in tesutul moale al anumitor specii de moluste prin depunerea carbonatului de Calciu in straturi concentrice in jurul unui nucleu, cel mai adesea format dintr-un fir de nisip. Perlele ideale sunt perfect rotunde si netede insă ele pot avea diferite alte forme, intotdeauna rotunjite.

O veche legenda chinezeasca spune ca Perlele au cazut din cer atunci cand Dragonii au fost înfranți. Grecii antici considerau Perlele ca fiind lacrimile zeilor si credeau ca purtarea perlelor aduce fericirea conjugala si feresc tinerele neveste sa planga datorita problemelor ce pot aparea într-un cuplu. In traditia Islamica, Coranul considera Perla ca una dintre cele mai mari recompense gasite in Paradis iar ca o consecinta bijuteriile ce contin Perle au devenit un simbol al perfectiunii.

Atrage prosperitatea și bunastarea in viata utilizatorului. Sporeste intuitia si imaginatia, mareste sensibilitatea fiind buna pentru meditație si concentrare.

Amplifica respectul de sine si creste increderea in propria persoana.

Are un puternic rol protector impotriva oricăror pericole si se spune ca Perla este capabila sa transmute energia negativa in energie pozitiva. Asigura o protectie deosebit de puternica pentru copii.

Combate stresul si calmeaza starile de nervozitate și iritare. Scade tensiunea arteriala, reduce durerile de cap, previne atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Energizeaza apa. Se spune că dacă sunt tinute peste noapte cateva Perle intr-un pahar cu apa, iar dimineata se bea această apa, va avea un efect tonic asupra organismului intreaga zi.

Echilibreaza emotiile si sentimentele ajutand utilizatorul sa detina controlul asupra acestora.

Măreste fertilitatea si ajuta femeile pe timpul sarcinii si in timpul nasterii.

Intareste vederea si ajuta in vindecarea bolilor de urechi.

Există credința că o Perla plasată pe buric poate vindeca problemele de stomac. Stimuleaza digestia, activitatea intestinelor, a ficatului, rinichilor, splinei și pancreasului. Poate fi folosită cu succes în cazuri de diabet sau ulcer.

Ingrijire Perle: se spala periodic cu apa calduta pentru a le curata si descarca de energiile negative. Perlele se poarta si depoziteaza cu precautie, datorita duritatii scazute se pot deteriora. Acestea trebuie ferite de substante chimice (cosmetice, acizi, transpiratie) si expunerea la caldura.