Piatra Lunii – cristalul norocului si al emotiilor

Talisman norocos pentru cei nascuti in anul Sobolanului.

A fost o piatră foarte populară în Imperiul Roman iar în India este considerată piatră sacră, aducătoare de noroc, fiind permisă afișarea ei numai pe o cârpă galbenă. In această cultură piatra este denumită Candra Kanta și se crede că în nopțile cu lună plină capătă puteri magice. Fiind în strânsă legătură cu Luna, efectele pietrei se resimt mai intens în funcție de fazele Lunii (este mai intensă în faza de creștere). În urmă cu aproximativ o sută de ani în urmă, în vremurile Art Nouveau, această piatră a fost extrem de populară fiind folosită pentru decorarea unui număr extrem de mare de bijuterii realizare de celebrul maestru aurar francez Rene Lalique și de contemporanii săi. În zilele noastre, aceste piese pot fi găsite de obicei în muzee sau colecții particulare.

Este un cristal al norocului și a emoțiilor, piatră tipic feminină, a iubirii și speranței, un cristal al dorintelor implinite. Este o piatră a fertilității pământului, a celui de al treilea ochi. Este un cristal sacru.

Aduce noroc, dragoste, speranță, optimism, mulțumire pentru ceea ce avem, echilibru emoțional, armonie, tandrețe, fericire, compasiune, pace, calm, bunătate. Asortat cu Granatul, dezvăluie adevărul din spatele iluziilor și contribuie la demascarea dușmanilor ascunși sau a secretelor.
Piatra lunii poate imbunatati conexiunea cu ghizii spirituali și deschide poarta de acces către subconștient.
Scade: anxietatea, stresul, egoismul, îndârjirea, reduce stările conflictuale, frustrările, slabiciunile și inhibițiile.
Imbunatateste puterea de seducție, aduce liniște si odihna corpului si a minții, a psihicului, somn liniștit cu vise profetice.
Ajută: bărbații să înțeleagă mai bine femeile, la rezolvarea disputelor și problemelor de cuplu, la deschiderea spirituală și în luarea de decizii, la echilibrarea tendințelor de exagerare, a emotivității sau agitației psihice, la corectarea proastelor obiceiuri alimentare, la aflarea viitorului și la programarea lui, ajută la asimilarea elementelor nutritive. în organism.
Mărește: altruismul, intuiția, încrederea, cunoașterea, afecțiunea, ocrotirea, compasiunea, grija pentru ceilalți, spiritul matern și cel de familist, dragostea necondiționată.
Întărește aprecierea și respectul de sine, puterea de vindecare a organismului, clarviziunea, claritatea gândirii.
Favorizează refacerea după boală, regenerarea organelor, ajută în timpul dietelor și la scăderea în greutate.
Amelioreaza  durerea în timp de boală. Este benefic in timpul tratamentului în caz de ulcer, leucoree, sângerare, tuse uscată, senzație de arsură, stress, tensiune arterială, febră, insomnie, agitație, mușcături de insecte, sete, dureri de cap, cancer, menopauză, epilepsie, grețuri, scleroză, indicat mai ales pentru sănătatea femeilor, la naștere și pe timpul sarcinii, pentru probleme ale aparatului genital, boli tipic feminine, infertilitate, crampe menstruale.
Se foloseste pentru pentru meditație, vindecare, fertilitate și sarcină. Este recomandat pentru femei, gravide, bătrâni, bolnavi, copii, bebeluși, pentru cei ce au tendința de a cheltui prea mult, pentru cei indeciși și cei care se tem de propriile sentimente, pentru cei care se simt amenințați de mediul în care trăiesc, pentru rodnicia pământului (a se purta de către agricultori pentru recolte bogate și fertilitatea solului).

Întretinerea Pietrei Lunii: este foarte fragilă și ca atare nu trebuie ținut alături de pietre mai dure (se sparge usor la contactul cu obiecte mai tari), culoarea devine mai fadă în lumina directă a soarelui, a se avita schimbările bruște de temperatură, se purifică prin spălare cu apă curată și săpun și se încarcă la Soare dar mai ales la Lună.