Rubin – Cristalul puterii

Etimologie: rubeus (latină) – roșu

Piatră norocoasă pentru zodiile Rac, Taur, Berbec, Leu, Scorpion sau Capricorn.

Descriere: Rubinul este o varietate de Corindon și este considerat, de mii de ani, o piatră magică și un adevărat simbol al puterii. Pe lângă frumusețea sa, rubinul este foarte dur (pe scara Mohs are 9 din 10), fiind întrecut doar de Moissanit și de Diamant. Este caracterizat, așa cum îi spune și denumirea, de culoarea roșie, deși există și varietăți de grena, roz, roșu-violet. Numele de piatră prețioasă este pe deplin justificat în cazul rubinului pentru că, în Orient, acesta era considerat “regele pietrelor prețioase”, iar indienii erau de părere că acesta, alături de perlă, este cea mai frumoasă piatră din lume. Mai mult decât atât, fascinația culorii roșii a rubinului i-a determinat pe magii și vrăjitorii din Evul Mediul să considere că acest cristal este format din sânge de dragon, fiind ferm convinși că piatra îi conferă celui care o poartă putere și invincibilitate. Nu trebuie să omitem faptul că majoritatea bijuteriilor concepute pentru diferite Curți ale lumii conțin rubine de diferite dimensiuni.

Considerată și versiunea cristalizată a Iubirii Divine, rubinul este o piatră a puterii și a succesului. Ajută la potențarea inspirației, energiei, a sensibilității și contribuie la dezvoltarea unor abilități de leader. Toți cei care poartă rubine vor fi ieși în evidență, atrăgând atenția asupra lor. Clarifică gândurile și ajută la îmbunătățirea concentrării. Protejează împotriva atacurilor psihice și fizice, iar atunci când își schimbă culoarea îl avertizează pe cel care îl poartă că există un pericol. Stimulează visele și ajută la conectarea minții conștiente cu inconștientul.
Puterea rubinului se manifestă și asupra sănătății, fiind benefic în tratarea unor afecțiuni ale ficatului, inimii, splinei, probleme sexuale sau ale coloanei. Are un puternic rol în detoxifiere și ajută la eliminarea unor dependențe diverse precum narcotice, țigări, alcool etc.

Îngrijire Rubin: de două-trei ori pe lună este spălat cu apă călduță și poate fi lăsat să se încarce de la lumina soarelui sau într-un grup de Cristale de Stâncă

Recomandăm ca în luna iulie să purtați brățările noastre din zoisit cu rubin.