Sodalit – Cristalul bunei comunicari

Grecii venerau piatra ca pe o piatra de vindecare, de protectie si credeau ca aceasta piatra poate dezvolta inclinatiile artistice. In prezent este piatra natională a Canadei.

Este un cristal al curajului si a comunicarii.
Aduce o atitudine deschisa fata de lumea din jur, succes în cariera, claritate mentala și psihica, echilibru mental, spirit practic, concentrare si dinamism, eficienta si buna judecata, curaj, calm, focalizare si detasare.
Este indicat vorbitorilor in public pentru evitarea tracului.
Confera protectie impotriva pericolelor, pe timpul calatoriilor, protejează impotriva radioactivitătii si radiatiilor electromagnetice nocive (calculator, televizor etc). Este recomandabil a se purta la chimioterapie sau radiografii, fiind un scut protector in aceste situatii.
Are un efect sedativ, reglează metabolismul, facilitează absorbtia de calciu in organism. Daca este purtata in mod regulat, pe perioade mai lungi de timp, scade tensiunea arterială si ajută inima, amelioreaza probleme legate de gat, cum ar fi raguseli, pierderea de voce, probleme ale corzilor vocale si ale laringelui si datorita actiunii pozitive asupra pancreasului este indicat in cazuri de diabet.
Este benefic pentru tratarea afectiunilor pancreasului, ale aparatului respirator, endocrin, limfatic si digestiv.
Are efecte puternice pentru cei nascuti sub influenta numarului 4.

Ingrijire Sodalit: trebuie curatat o data pe saptamana sub jet de apa calduta. Incarcarea la soare a sodalitului este posibilă dar relativ inutila deoarece structura cristalină a cristalului preia energie din sol sau din alte roci.