Compoziție chimică: CuAl6 (PO4)4 (OH)8 · 4H2O (fosfat hidroxid de cupru și aluminiu).
Duritate: 5 – 7 (din 10).
Luciu: ceros până la subvitros, opac.
Sistem de cristal: triclinic.
Culori: albastru, albastru-verde, verde.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Taur, Rac, Leu, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: Iunie, Iulie, Decembrie.
TALISMAN NOROCOS: pentru cei născuți în zodia Săgetătorului.
ZIUA DE NAȘTERE: Vineri.
ANUL NAȘTERII: Calului.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Venus și Neptun.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 1.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 5 și 11 ani de la căsătorie.
CHAKRE : Chakra Inimii (4), Chakra Gâtului (5), Chakra celui de Al Treilea Ochi (6).
POLARITATE: Yin.
PROFESII: –  toate
ALTELE: este considerată a fi piatra Arhanghelului Sandalphon, îngerul muzicii, care ajută la comunicare și exprimare.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este una dintre pietrele cu cele mai mari efecte curative.
Bun pentru meditație și concentrare. Unii amerindieni denumeau această piatră ”Piatra Cerului” si credeau că poate da puteri psihice puternice utilizatorului iar vibrațiile ei pot crea o punte spirituală între lumi. Asigură protecție în timpul călătoriilor astrale.
Stimulează capacitatea de autovindecare a organismului, tonifică și întărește corpul fizic, ajută la regenerarea țesuturilor. Îmbunătățește activitatea sistemului imunitar.
Benefic pentru inimă și sistemul circulator, echilibrează tensiunea arterială, este indicat pentru hipertensivi.
Are puternic rol protector împotriva oricăror pericole și riscuri, atrage protecția si grația divină. Dacă este purtat perioade lungi de timp poate deveni talismanul dumneavoastră personal de iar dacă este plasat în încăperi sau spații diverse reprezintă un bun scut împotriva energiilor negative. Există credința că Turcoazul are puterea de a întoarce deochiul la cel care l-a generat.
Se spune despre Turcoaz că este una din acele pietre care te pot avertiza de un pericol iminent (boală, invidie, ură,  infidelitate etc) prin schimbarea culorii pietrei. Acesta este motivul pentru care în trecut foarte multe pumnale și stilete aveau mânere confecționate din Turcoaz. Cel mai grav semn este atunci când piatra se sparge din senin, aceasta însemnând că anunță moarte.
Aduce bogăție și fericire utilizatorului. În trecut această piatră era folosită în mod curent pentru a obține avere sau era purtată în timpul ritualurilor (vrăjilor) pentru atragere de bani.
Promovează armonia conjugală, menține și consolidează relațiile. Se spune despre Turcoaz că dacă este dăruită partenerului în cadrul unei relații, culoarea pietrei va păli proporțional cu interesul și atenția acordată celuilalt de cel care a dăruit piatra.
Este considerat a fi un simbol al generozității, sincerității și afecțiunii. Ajută la păstrarea prieteniilor și chiar poate transforma în timp dușmanii în prieteni.
Ajută la echilibrarea energiei vitale (Chi sau Prana) și o bună circulație a acesteia prin meridianele energetice în tot corpul. Curăță aura și aliniază chakrele.
Are efect antiinflamatoriu și detoxifiant, ajută la o mai bună absorbție a substanțelor nutritive în organism, reduce crampele și durerile. Bun pentru sistemul digestiv, sistemul respirator, sistemul muscular și sistemul nervos.
Bun pentru aparatul reproducător feminin, este indicat pentru tulburări sexuale sau infertilitate.
Mărește creativitatea, capacitatea de comunicare și aduce o mai bună organizare și eficientizare a timpului. Când vă aflați într-un impas, vă va ajuta să găsiți cea mai bună cale de ieșire la liman.

Îngrijire: fiind o piatră casantă și destul de ușor de zgâriat, este indicat să fie ferită de schimbări bruște de temperatură (șocuri termice). Este indicat să fie descărcată o dată pe lună de energiile negative acumulate într-un vas cu pietre de hematit. Puteți încărca piatra la Soare numai pentru perioade scurte, dimineața sau seara când Soarele este mai blând. Poate fi spălată sub jet de apă călduță dar trebuie evitată interacțiunea cu săpunurile sau cu acizii. Un anumit grad de decolorare este firesc datorită expunerii la lumina solară dar ATENȚIE ! În cazul în care se observă  o decolorare puternică și rapidă a pietrei, aceasta trebuie de urgență descărcată de energiile negative acumulate. În cazul unui contact îndelungat cu pielea, datorită faptului că absoarbe diverse substanțe emise de organism, piatra iși poate schimba culoarea sau își poate pierde luciul. Acest lucru poate fi remediat prin scufundare în alcool. Nu este indicat să fie folosită pentru prepararea de elixir de băut (conține Aluminiu și Cupru).

Descoperă magia și puterea cristalelor de Turcoaz în colecția noastră de produse speciale! Bucură-te de o varietate de bijuterii cu turmalină, care te vor învălui în energie protectoare și purificatoare.

Explorează pagina noastră de Facebook și Instagram pentru a vedea imagini inspiraționale. Alătură-te comunității noastre și descoperă cât de minunate pot arăta aceste perle în viața reală.